8 hónap után újra Gibraltárban az Eldorado

Hajnalban értük el a kikötőt. De most nem ment minden simán. Befelé hajóztunk a marinába, mikor a bejáratuknál akadályba ütköztünk. Olajfogó háló volt kifeszítve a bejáratnál. Ezt csak véletlenül vette észre Apa, mert csak annyit érzett, hogy tol valamit. Geri nem vette észre pedig az orrban állt. Képtelenség volt bemenni a marinába, hiába hívtuk őket a rádión, nem válaszoltak. Fordultunk és irány a másik marina. Ott is a bejáratnál védőháló volt.

Akkor hol fogunk aludni?A kikötő közelében dobtunk horgonyt reggel 5 körül. Aludhattunk kb 3 órája, mikor 8 körül bezörgettek a rendőrök, hogy rossz helyen állunk, és szedelőzködjünk. Végül sikerült a délelőtt folyamán beállni abba a marinába, ahol ősszel is parkoltunk, sőt ugyan arra a helyre csak néhány parkolóhellyel beljebb. A hőn áhított zuhanyozást is végre meg tudtuk ejteni, mivel már 11 napja csak ,,cica mosdás,, volt.

Délben el akartunk indulni mind hárman a Morrisons szupermarketbe,de egy váratlan esemény kissé lelassított. Az apály végett magasan volt a móló, így felfelé kellett kimásznunk a hajóról. Geri szállt ki először, majd Anyu követte, Geri kinyújtott a kezét neki,Apu pedig felajánlotta Ancinak , hogy lépjen a combjára, hogy könnyebben ki tudjon lépni. Ekkor történt az ESEMÉNY. Anyu megbillent,Geri fogta a kezét, hogy nehogy hátra essen, és engedte vissza, és elfelejtette elengedni a kezét, és előre felé a móló és a hajó közé becsobban hátizsákostól a vízbe.

Először totál ledöbbentünk, utána meg nevettünk. Örültünk, hogy nem lett nagyobb baj, és csak fürdött egyet a tengerben. Utána mehetett újból zuhanyozni. Az volt a harmadik fürdése zsinórban egy órán belül. Az alapos tisztálkodást követően újra elindulnak, ezúttal sikeresen a városba friss élelmiszerért. Kettő körül értek vissza, ebédeltek, de az alvás a túlzott fáradtságtól nem sikerült, ezért kimentek körülnézni hajósboltot keresve, mivel teak olajra, szűrőkre,motorolajra és egy 15-ös csavarhúzóra volt szükség.

A sikeres séta után a fiúk sikálni kezdtek a hajón aktereket, teak kiülőket. Anci estére húspogácsával és sült krumplival drukkolt elő savanyú ubival. Végre nem kell konzervet enni!!!! Jóllakottan elpihenve az út alatt készült felvételeket nézték vissza. Annyira kifáradtak, hogy most sem tudtak elaludni.