Visszatérés Brindisibe

P1180242Előző este szép kis 18-20 csomós szél támadt, villámokkal és esővel, ami jó alaposan lemosta ,,Dorit”  Brindisi mindig eső várja a Kis családot  A Kapitány reggel 7 körül ébreszti a bandát, reggeli, majd a horgony felszedése és irány be a Marinába. A kikötés csak másodszorra sikerült az erős szélben, mert lefújt a mólóról. Végre sikeredik a kikötés, ivóvíz van, de az árammal vacakolni kell, mert más a csatlakozónk, mint a marinás. Mikor elkészültek a fiúk, besétálnak az irodába bejelentkezni. De ott rengetegen vannak előttük, így átmennek az új marketba. Mennyi minden változik egy fél év alatt. Előző ősszel még nem volt bolt a kikötőben, de most már van :). Így legalább nem kell bebuszozni a városba élelmiszerért. Mivel hosszabb út áll előttük, így minden készpénzt kenyérre, zöldségre, stb költenek, mivel a marketben még nincs beszerelve a kártya leolvasó, így minden centet előszednek.

Nagy pakkokkal megrakodva térnek vissza a hajóra, és rögtön megkóstolják a friss paninit. A fiúk kicsit ejtőznek,mert a vihar miatt keveset aludtak. Anyu pedig neki áll a mosatlannak. Délre már el is készül, a fiúk pedig a szundikálás után elmennek a kútra üzemanyag kannával. Majd Geri délutáni pihenés képen lesikálja a kinti padokat meg asztalt, hogy utána le lehessen kezelni teak olajjal. Majd a fedélzetet is levereti édes vízzel a só miatt.

Ebédre Anyu és Geri együtt főznek paprikás krumplit és zöldséglevest. Délután három körül a mólón lévő automata levágta párszor a biztosítékot, így nem volt áram, de szerencsére ott a szélgenerátor, ami kiválóan helyettesítette, míg megoldották a problémát. Geri még mindig unatkozik, így lecsiszolta a zászló rudat és lelakkozta, a Kapitány festi az asztalt. Négy óra körül mennek vissza az irodába bejelentkezni, kifizetik a napi 44 Eurót. Visszatérve ki-ki próbálja apróságokkal elfoglalni magát. Már mindenki érzi az otthon közelségét.