Viszlát Gibraltár! Irány Spanyolország!

Napos időre ébredtek. Ideje tovább állni, és Alméria irányába hajózni. Korai kelés, tankolás 361 literrel. 9 óra körül indultak és fél 11 körül már elhagyták a Gibraltári öblöt. Ez a hely kivételesen szép élményeket adott a családnak. Kamera és fényképező elöl, meg kell örökíteni ezt a helyet még egyszer. Kinn a szél 6,3 és 5,9 közötti erősséggel fújdogál, így genua és motor egyszerre van használva.

N 36 07′
W 005 17′

 

A szél 13,5 és 16 kts között változik. Délre már hátszeleznek és 1900 fordulatra van kapcsolva a motor, a szél 11 és 16 csomó közt változik. Az ebéd paprikás krumpli virslivel görög salátával és ubival. Anci paprikás krumplija már így is túl van fejlesztve, mert a sok hónap alatt még nem ettek a fiúk kétszer ugyanolyat.

15 órára erősödik a szél, és 8 csomós sebesség fölé megyünk, így visszavesszük a motort, majd le is állítjuk, mert a csúcs sebességünk 1 genuával is 9,7 csomós, de átlagban azért 8 és 9,5 között mozog. Nagyon jó ütemben siklanak a hullámok hátán. Jót szörfölnek. Estére a Geri beállította estére a 3,2 mérföldes védőzónát a radaron és hátszelezés volt. Az ügyelet a szokásos. A fiúk éjszaka váltva egymást, és Ancié a nappali műszak. Napi érdekesség a sok delfin látogatás.