Barbuda

Fél 5-kor horgonyoztak  le a 2 méteres vízbe, közben pedig  elkapta őket egy zápor 16-os széllel. Készítünk egy kis édes vizet.

Tartaniuk kell a kitűzött ütemtervet, így másnap erős iramot diktálva és kihasználva a szél erejét tovább indultak Barbudára. Reggel tükörsima volt a víz. A szúnyogok hajnalban keltettek. Fél 9-kor indultak Barbuda-ra Low Bay öbölbe. 36 mérföld. Enyhén felhős ég. Tenger 1-2-es. Antigua és Barbuda között sekély víz található,15-26 méter mélységeket láttak. Keleti szelük van 13-16-os. 5,5-5,8 csomóval haladtak. Fél 3-kor látták meg a sziget vonalait.  Napközben horgászás és további útvonaltervezés volt napirenden.

Beszedték a vitorlákat és motoroztak, egyszer csak 2 delfin a hajó orra előtt terem pár pillanat erejéig. Fél 5-kor horgonyoztak le a 2 méteres vízbe, közben pedig  elkapta őket egy zápor 16-os széllel. Éjjel kaptam üzenetet, hogy odaértek, és minden rendben van. A víz itt is elképesztően tiszta, gazdag az élővilág, és csak két méteres a víz a hajó alatt, ami eléggé kevés. A Karib-tenger szigeteire jellemzően rengeteg a korallzátony és a szigetek körül kicsi a vízmélység, így nagyon kell figyelni minden oldalra, hogy az ember ne fusson rá a korallzátonyra vagy a homokpadokra.

Mivel másnapra tervezik az indulást a Bermuda-szigetekre, ezen a szigeten volt lehetőségük utoljára üzemanyag vételre, élelmiszerpótlásra, illetve édesvíz készlet feltöltésre. Az utolsó mobil üzenetet is ekkor kaptuk. A továbbiakban műholdas telefonon keresztül kapunk hírt felőlük, illetve elküldik a koordinátákat, hogy merre járnak.