36. nap: Gibraltár felhős, napos, 19 fok

Betartottuk a 3 órás éjszakai őrséget, így reggel 7 körül a kapitány és Anya voltak ügyeletben. Motoroztunk, mivel a hátszél beerősödött 22 csomóra. Az első látvány , ami elénk tárult Gibraltárból az egy egyedül álló hegy rózsaszín vattacukorral a tetején. Közelebb érve már viharfelhőbe váltott. A tankerek ott sorakoztak egymás mellett partközelben. Nagy volt az áramlás. Találkoztunk pilot hajóval, ami éppen egy öreg halászcsónakot akart elküldeni a tankerek közül,de nem sikerült meggyőzni az öreget a távozásról. Feltűntek többek közt a parti őrség rohamcsónakos kommandósai is. Egyre beljebb haladva a Gibraltári öbölbe még több és több tanker állta utunkat. Az egyik monstrum ránk fordult és megindult felénk. Az a szabály ilyenkor is, hogy sebességet és irányt tarts és ne pánikolj. Egyre közelebb ért, 200 méter, 150 méter, 100 méter.

Túlmentünk az útirányán, és ő is fékezett és horgonyt dobott. A kikötők erre nagyon zsúfoltak,míg találsz egy helyet. Keresni is kellett még a marinát is. Meneteltünk befelé. Majd megláttuk a Queen Elisabeth 2-őt, amint egy külön helyen horgonyzott. Ekkora luxus óceánjárót én még filmben sem láttam. Tudni lehet róla, hogy ez a világ negyedik legmodernebb, és legnagyobb óceánjárója. Meg is örökítettem J. Tízre elértük Marina Bay-t, amit a kapitány kiválasztott úti célunk végpontjául. Mellettünk volt szó szerint a Gibraltári repülőtér kifutó pályája. Csak két hajó meg 20 méter választott el tőle. Le és felszálláskor szó szerint beleremegett a hajó. Sajnos nem volt gibraltári zászlónk, így sárga zászlót húztuk fel, ami járvány mentes hajót jelez. Később beszereztük a gibraltárit. A marina legszélén voltunk kikötve, ezért sajnos nehezen tudtunk wifi közelébe jutni. Kicsi a világ! Ahogy szorgoskodunk a hajón egyszer csak magyar köszönést hallunk. Egy kitelepült fiatal magyar hölgy szólított meg minket, és rettenetesen megörült, mikor meglátta a magyar a magyar zászlónkatJ.

Első kérdése: ,,Hogy kerültetek ide?”Jó érzés, ha az ember ilyen messze az otthonától is egy honfitársba botlik.

A marinában kapott térképpel bementünk a városba és feltérképeztük a startégiai helyeket. Élelmiszerbolt. A kapitány estebédre megkapta a hőn áhított rántott húst sült krumplival. Estére mindenki elfáradt az 50 és fél órás úttól. Ez volt a lányok utolsó 239 mérföldje, mielőtt haza repülnének.